Olen lapsuudesta asti ollut epävarma itsestäni. Kaikki alkoi siitä, kun muutin Virosta Suomeen 90-luvun alussa. Vaikka olin vain viisi vuotias ja minun oli helppo oppia suomea, minulla oli ongelmia itsetuntoni kanssa ja myös vaikeata sopeutua uuteen kulttuuriin. Minua kiusattiin. Minulla oli ylipainoa ja rasvoittuvat hiukseni sekä akneihoni ei auttanut tätä tilannetta yhtään. Aloin pelätä ihmisiä ja sulkeuduin kokonaan itseeni.

Päätin kuitenkin lopulta, että en antaisi epävarmuuksieni rajoittaa elämääni tai pidätellä minua mitenkään, joten aloin kehittää itseäni sekä psyykkisesti että fyysisesti. Aloin harrastaa urheilua käymällä salilla. Aloitin kitaran soiton ja laulamisen. Nämä auttoivat parantamaan kuntoani ja kehittämään itsevarmuuttani, mutta ihoni ja hiukseni tilanne oli edelleen huono. Selkäni akne oli ajoittain jopa niin huonossa kunnossa, että välttelin tilanteita, jossa olisi pitänyt olla ilman paitaa. Esimerkiksi rannalla käyminen ei siis enää ollut vaihtoehto. Ei ainakaan ilman t-paitaa.

Kokeilin paljon erilaisia tuotteita, mutta mikään ei oikein meinannut auttaa. Muutin jopa yhdessä vaiheessa ruokavaliotani ja rupesin pariksi vuodeksi kasvissyöjäksi. Tämä itse asiassa paransi hieman tilannetta, mutta ei tarpeeksi. Otettuani käyttöön Head & Shoulders -tuotteet hiukseni kunto alkoi kuitenkin vihdoin parantua ja nopeasti. Tuotteet ovat tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön ja tuloksia alkoi näkymään melkein heti. Lääkekuurin avulla sain myös loppujen lopuksi akneongelmat kuriin, mikä oli ehkä ollut isoin epävarmuuteni ja rajoittanut elämääni eniten. Kun aloin pitämään huolta itsestäni, sekä sisäisesti että ulkoisesti, itsetuntoni myös parani. Uskalsin esimerkiksi vihdoin olemaan rannalla ilman t-paitaa, mikä ennen oli tuntunut täysin mahdottomalta. Huomasin myös sen, että kun olet terve ja hyvässä kunnossa se näkyy kauas ja antaa sinulle itseluottamuksen, mikä taas parantaa elämää kokonaisvaltaisesti.

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen aikana Head & Shoulders on lanseerannut uuden Ultra Anti-Dandruff -shampoon kunniaksi kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä luopumaan epävarmuuksistaan ja uskaltamaan heittäytyä täysin tilanteisiin ja hetkiin ilman mitään pelkoa tai arkuutta. Omien hius- ja iho-ongelmieni takia voin todella hyvin samaistua tähän kampanjaan ja sen sanomaan. Älä siis ikinä anna minkään pidätellä sinua. Ei aknen, ei rasvaisten hiusten. Ei edes hilseen.

WHAT’S NEW?

”The NEW Head & Shoulders Men Ultra Anti-Dandruff Shampoo Range is fueled with high performance boosters to meet the hair and scalp needs of ultra demanding men; the Total Care variant with Sea Minerals is designed to provide extra moisturization; the Hair Booster variant with caffeine will strengthen your hair to resist premature hair loss due to dandruff & breakage; the Deep Cleansing variant with Charcoal is designed to provide the ultimate clean against grease & product build up.” – Head & Shoulders


Kaupallinen yhteistyö – Head & Shoulders