Mikäpä parempi kuin häävikonloppu englantilaisella maaseudulla? Ja vielä aivan täydellisessä säässä! Kun ystäväni Claire meni puolitoista viikkoa sitten naimisiin elämänsä rakkauden Nickin kanssa Lake Districtin Windermeressä, kaikki asiat todellakin loksahtivat paikoilleen. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta koko viikonlopun ajan ja nosti samalla tämän kuvankauniin paikan parhaat puolet esille.

Saavuimme hääpaikalle, The Broadoaks Country House Hotel -hotellille, lauantaina aamupäivällä, jossa meitä odotti onnellinen hääpari ja aivan upea ulkolounas. Itse häät olivat vasta sunnuntaina, mutta noin puolet häävieraista saapuivat paikalle jo päivää ennen seurustelemaan ja nauttimaan yhteisestä illallisesta.

Hääpäivänä vieraat kokoontuivat keskipäivän jälkeen hotellin terassille alkudrinkeille, jonka jälkeen siirryimme puutarhaan itse seremoniaa varten. Lake Districin alueella sataa kuulemma enemmän kuin usein, mutta tämän viikonlopun mahtavan sään ansiosta seremonia pystyttiin kaikkien iloksi ja yllätykseksi pitämään ulkona alkuperäisen toiveen mukaisesti. Myös cocktailit ennen illallista ja drinkit illallisen jälkeen tarjoiltiin juhlapaikan terassilla ja ruohikolla. Mikä minulle jäi eniten mieleen, kauniin seremonian ja ympäristön lisäksi, olivat monien häävieraiden upeat päähineet, sulhasen liikuttava puhe sekä Pimm’s drinkki (tyypillinen englantilainen juoma, joka muistuttaa vähän espanjalaista Sangriaa). Kiitos Claire ja Nick unohtumattomasta viikonlopusta! <3