Luin jostain, että ainoastaan 10 % kaikista suomalaisista bloggaajista bloggaavat täysipäiväisesti. Muut 90 % käyvät joko koulua, opiskelevat tai työskentelevät. Suurin osa heistä tuottavat kuitenkin sisältöä blogiin, Instagramiin ym. somekanavaan useita kertoja viikossa, ellei jopa päivittäin. Itselleni esimerkiksi bloggaaminen on harrastus, tosin vakava sellainen, mutta harrastus kuitenkin. Eli minimissään kahdeksan tuntia päivästäni menee työn merkeissä Pohjoismaiden ministerineuvoston alla olevassa organisaatiossa. Työhöni kuuluu myös tietty määrä matkustelua ja ajoittain saatan olla jopa kahden kuukauden ajan joka viikko reissussa. Mistä siis löydän aikaa bloggaamiseen, valokuvaamiseen ja Instagram-tilini päivittämiseen? Miten yhdistän työn ja bloggaamisen?

Vastaus on itse asiassa aika helppo, ajan optimointi. Sen toteuttaminen tosin vaati hyviä organisointikykyjä sekä jonkin verran itsekuria. Koska teen töitä päivällä ja käyn tanssitreeneissä tai joogassa iltaisin, suurin osa blogipostauksistani on joko suunniteltu tai kirjoitettu bussissa tai sporassa. Työmatkoilla käytän ajan lentokoneessa kirjoittamiseen. Kuvat taas otan melkein poikkeuksetta viikonloppuisin. Saatan myös välillä suunnitella päiväni niin, että varaan pari tuntia töiden ja treenien välissä kuvien editointiin tai blogipostausten kirjoittamiseen. Tällaisina päivinä hyvä itsekuri tulee erityisen paljon tarpeen. Houkutus käyttää aika sohvalla löhöilemiseen on nimittäin aika suuri.

Eli, loppujen lopuksi, kysymys onkin oikeastaan siitä, paljonko vapaa-ajastani olen valmis uhraamaan blogille ja Instagramille. Aikaa löytyy nimittäin aina, kyse on vaan priorisoinnista. Minun kohdallani työni ja Oleg tulevat aina ensimmäisenä, jonka jälkeen jaan loput ajastani tanssin, joogan, blogin ja ystävieni kesken. Tosin työni ja bloggaaminen tukevat toisiaan yllättävän hyvin. Vaikka blogin aiheet ja työni ovat ihan eri maailmoista, valokuvaaminen, editointi, graafinen suunnittelu ja viestintä kuuluvat kuitenkin vahvasti molempiin. Jos esimerkiksi editoin paljon kuvia blogiin ja Instagramiin, saan samalla enemmän kokemusta työkuvien editoimiseen. Jos perehdyn työssäni Facebookin käyttämiseen yritysmarkkinoinnissa, osaan luonnollisesti myös soveltamaan samoja taitoja blogin markkinoimiseen. Se toimii siis molemmin puolin. Ja mitä tulee priorisointiin, niin kauan, kun bloggaaminen ja Instagrammaaminen antaa minulle iloa, tulen myös käyttämään osan vapaa-ajastani siihen.

 


Takki – Zara (tästä)
Farkut – BikBok (vastaavat tästä)
Nilkkurit – Scorett (tästä)
Laukku – Valentino
Aurinkolasit – Gucci

Follow my blog with Bloglovin