On ollut vähän hiljaista blogin puolella pari viimeistä viikkoa minun osaltani. Syy siihen oli kauan odotettu ja suunniteltu perheloma Korfulla, jonka jälkeen suuntasimme Olegin kanssa melkein heti juhannuksen viettoon Viron kesämökille. Nyt, kun matkat ovat ohi, matkalaukut purettu ja Korfun yli 2000 kuvaa läpikäyty ehdin vihdoin laittaa vähän kuulumisia tänne blogin puolelle. Aloitetaanpa Korfusta.

Olemme jo varmaan yli kymmenen vuoden ajan suunniteltu yhteistä ulkomaanlomaa äitini, isäni ja veljeni perheen kanssa, mutta eri syistä (opiskelut, perhe-elämä ym.) matkaa on aina vaan siirretty myöhempään. Nyt vihdoin, äitini syntymäpäivän kunniaksi, päätimme pistää suunnitelmat todeksi ja suuntasimme kuuden aikuisen ja kahden lapsen porukalla Korfulle. Vanhempani olivat vuokranneet meille unelmavillan saaren lounaisrannikolla sijaitsevalla Halikounas Beach -alueella, jossa saimme viikon ajan nauttia sanoinkuvaamattomasta näköalasta, yksityisestä rannasta, isosta pihasta ja omasta uima-altaasta.

Viikko vietettiin joko uima-altaalla tai rannalla makoilen sekä päiväreissuja tehden mm. bysanttilaiseen Angelokastron linnaan ja 1300-luvulla perustettuun Pantokrátorin luostariin. Piipahdimme myös päiväksi Albaniaan, joka oli todella positiivinen yllätys ja aivan mieletön kokemus (Albanian-matkasta lisää tulevassa postauksessa). Jokaisen päivän päätteeksi kokoonnuimme koko porukalla illalliselle joko omalle terassille tai pari sataa metriä talostamme sijaitsevalle tavernan terassille.

Hyvä tietää Korfusta

  • Vaikka Korfun saari on ainoastaan noin 60 km pitkä ja 30 km leveä, kapeat ja huonossa kunnossa olevat tiet sekä hankala maasto tekevät liikkumisen odotettua hitaammaksi. Kannattaa siis varata ainakin puoli päivää aikaa jokaiselle vierailukohteelle.
  • Turistialueilla ja siellä olevissa ravintoloissa puhutaan englantia, mutta, jos olet niin kuin me ja yrität kaikin tavoin vältellä muita turisteja kannattaa harjoitella kreikan perusteita ennen matkaa.
  • Korfulainen viini on todella erikoisen makuinen, varsinkin punaviini, joten makuun voi olla vähän totuttelemista. Itse emme punaviinistä niin paljon välittäneet, mutta valkoviini sen sijaan oli mielestämme mitä mainioin ja sopii todella hyvin tuoreisiin vihannessalaatteihin ja kalaruokiin.
  • Kaakkoisrannikolla sijaitseva Notos beach oli mielestämme upein näkemämme ranta ja sitä ympäröivällä rannikkoalueella löytyy mitä kauneimpia rantaravintoloita.
  • Korfu on Kreikan eniten sadetta saava alue, eli sade- ja ukkoskuuroja voi hyvinkin olla odotettavissa ympäri vuoden. Toisaalta, saari on tästä syystä myös Kreikkaa ajatellen erikoisen vihreä ja muistuttaa minua kasvillisuudestaan enemmän Etelä-Amerikan saarelta kuin Kreikan saarelta.