Kaappi täynnä vaatteita, mutta ei mitään päällepantavaa. Kuulostaako tutulta? Mikään ei näytä oikein hyvältä ja ne vaatteet, joita olit ajatellut käyttää ovatkin yhtäkkiä täysi katastrofi. Tunnistamme varmaan kaikki tämän tilanteen ja vaikka sisimmissämme tiedämme, että ei se ongelma niissä vaatteissa ole, vaan meidän sen hetkisestä fiiliksessä, ei se tieto siinä hetkessä kyllä mitenkään auta. Kello käy, kaverit odottavat, paniikki kasvaa ja poikaystävä katsoo hämmentyneenä kaapista lenteleviä vaatteita. Koska huomaan itse olevani aika usein juuri tässä tilanteessa, olen viimeisen vuoden aikana keksinyt keinon, jolla vältän ainakin osan näistä tilanteista.

Valitsen aika ajoin yhden tai kahden niin sanotun vara-asukokonaisuuden minun sen hetkisistä suosikkivaatteistani, jonka heitän päälleni aina, kun tuntuu, ettei mikään muu toimi. Nämä ovat vaatteita, jotka sopivat juuri minun vartalotyypilleni, tuntuvat mukavilta päällä ja, joissa ennen kaikkea tunnen oloni mukavaksi.

Tämän hetkinen vara-asu koostuu keväällä ostetuista äitifarkuista, valkoisesta tai mustasta topista sekä mustista tai vaaleanpunaisista nilkkureista. Asu sopii yllättävän hyvin aika moneen eri päivätapahtumaan ja, jos kyseessä on after workit, heitän vielä joko vaaleanpunaisen tai mustan bleiserin päälle. Musta versio tästä asusta pelasti minut viimeksi niin vastikään kuin viime perjantaina. Kannattaa siis kokeilla. Lupaan, sekä kaverit että poikaystävä kiittävät! 😀