Heräsin tänään aamulla tavallista enemmän virkistäytyneenä ja todella levollisin mielin uuteen viikkoon. Myös kroppa tuntui niin rentoutuneelta, että olisi voinut luulla minun juuri tulleen kahden tunnin hieronnasta. Takana ei kuitenkaan ollut spa-viikonloppu vaan joogafestivaalit Helsingin Kaapelitehtaalla. Kuudetta kertaa järjestetty festivaali tarjosi myös tänä vuonna kaksi päivää täynnä joogatunteja, luentoja, hyvän olon fiilistä ja kaikkea muuta mitä joogaan kuuluu.

Oma joogaviikonloppuni alkoi jo heti klo 9.15 lauantaiaamulla festivaalien ensimmäisillä tunneilla. Olin saanut Olegin mukaan parijoogaan, jota emme kumpikaan olleet ennen kokeilleet. Tunti oli kiva sekoitus parijooga-asanoja, yhdessä venyttelyä sekä meditaatiota ja harjoituksen aikana syntynyt hyvä olo ja läheisyyden tunne viipyi kropassa ja mielessä koko päivän. Parijoogan lisäksi kokeilin viikonlopun aikana myös muita minulle uusia joogalajeja, josta jooga äänimaljoilla jäi erityisesti mieleen. Äänimaljojen värähtelyn tahdissa tehtyjen pehmeiden joogaliikkeiden jälkeen olo oli kuin hieronnasta tullut. Ja siitä puheen ollen, äänimaljahieronta on myös jotain, mitä ehdottomasti haluan vielä joskus kokeilla.

Uusien tuntielämysten lisäksi viikonlopusta jäi myös pari uutta elämänviisautta käteen. Kundaliinijoogan opettaja Noora Lintukankaan luento ”Viihdy omassa arjessasi” pisti kunnolla miettimään sitä miten omassa arjessa voi viihtyä paremmin myös silloin kuin se tuntuu olevan täynnä kaaosta, vastoinkäymisiä, tunnemyrskyjä ja epämiellyttäviä tilanteita sekä antoi konkreettisia vinkkejä näiden tunteiden ja tilanteiden kohtaamiseen. Sunnuntai-iltana kotiin lähtiessä minulla oli, kuten aina joogan jälkeen, hyvä olo sekä kropassa että mielessä.


Iso kiitos Vitamin Well Suomi ihanasta ja rentouttavasta viikonlopusta!