Olen harrastanut urheilua niin kauan kuin muistan. Aloitin leikkikouluikäisenä telinevoimistelun, jonka jälkeen ratsastus vei mukanaan. Tanssia olen harrastanut kohta 15 vuotta ja joogaa noin kaksi vuotta. Koska tiedämme kaikki, että tekevälle sattuu, urheiluvammat ovat valitettavasti minulle enemmän kuin tuttuja. Vuosien aikana on ehtinyt sattua kaikkea mahdollista selkätulehduksista murtuneeseen sormeen. Viimeiset kaksi vuotta ovat kuitenkin olleet erityisen rankkoja, jopa siihen pisteeseen asti, että olen ajoittain luullut tulevani hulluksi. Kaikki alkoi kesällä 2016…

Nousin yhtenä iltana sohvasta, mutta kun astuin alas lattialle, vasen jalkani ei halunnut ottaa painoa vastaan. Se ei vaan yhtäkkiä kantanut. Ajattelin, että kyseessä oli varmaan jonkinlainen tilapäinen kramppi tai vastaava, joten menin nukkumaan ajattelematta asiaa sen kummempaa. Seuraavana aamuna en pystynyt kävelemään vasemmalla jalalla ollenkaan ja pari tuntia myöhemmin selvisi lääkärissä, että minulla oli polven sisäkierukan repeämä ja kaksi kuukautta liikkumiskieltoa edessä. Tämän jälkeen minulla on kahden vuoden sisällä ollut olkapään repeämä, vatsalihaksen repeämä, takareiden repeämä, pakaralihaksen repeämä ja nyt viimeisin, maanantaina tapahtunut sisälonkan rasittuminen. Kaikki vasemmalla puolella ja nyt on kyllä pakko sanoa, että on hieman vaikeata pysyä positiivisena. Kestän kyllä kivun ja kuntoutuksen, mutta en tiedä kestänkö enää tätä tanssi- ja joogataukoa. Tuntuu, että olen viimeiset vuodet ollut enemmän sairaslomalla kuin itse treeneissä ja nyt se alkaa todellakin ottaa päähän.

Onneksi onnistuin löytämään todella pätevän ja osaavan fysioterapeutin, jonka avulla ongelman ydin löytyikin lopulta; yliliikkuvuus ja lihasten liian lyhyt palautumisaika. Ja onneksi tähän on ratkaisu; joka iltaiset sisäisiä vatsalihaksia vahvistavat liikkeet ja lannerangan hallintaliikkeet. Onneksi myös, pääsen jatkamaan tanssia, tosin hieman rajoitetusti, mutta silti. Joogataukoa minulla on kuitenkin vielä ainakin kuukausi. Eli nyt vaan reippaasti kotiläksyjä tekemään, koska töitä todellakin on. Ja vaikka minua ärsyttää ja vihastuttaa ihan suunnattomasti tällä hetkellä, olen kuitenkin todella kiitollinen ja onnellinen siitä, että asialle on jotain tehtävissä.