Adidas naisten urheiluvaatteet

Olen viimeisen 15 vuoden aikana tottunut liikkumaan keskimäärin 4-5 kertaa viikossa. Pisin treenitauko, mitä olen pitänyt, on varmaan liikkunut jossain 2 viikon paikkeilla. Voitte siis kuvitella kauhistukseni, kun fysioterapeuttini vähän yli kuukausi sitten totesi, että kärsin ylikunnosta ja ylirasittuneista lihaksista (lue lisää ylirasituksen syistä aikaisemmasta blogipostauksestani). Fyssarin suositus? Vähitään kuukausi urheilematta. Nyt, kun kuukausi on ohi ja olen taas palannut tanssitreenien pariin, on hyvä aika istua alas ja miettiä kuluneita viikkoja. Miten pärjäsin tanssikiellosta, sekä fyysisesti että psyykkisesti? Ja ennen kaikkea, mitä olen tämän kuukauden aikana oppinut?

Adidas naisten urheiluvaatteet

Kuukausi urheilematta

FYYSINEN PUOLI

Yllätyn omasta vastauksestani. Luulin, että kuukausi urheilematta saisi minut tuntemaan kauheata ahdistusta ja levottomuutta koko kuukauden ajan, mutta totuus on, että pärjäsin itse asiassa todella hyvin. Ehkä jopa paremmin psyykkisesti kuin fyysisesti. Kehoni ei nimittäin ollut tottunut lepäämään näin pitkiä aikoja putkeen, ja käyttäytyi alussa ihan kuin sillä olisi ollut jonkinlaisia vieroitusoireita liikkumisesta. Luut naksuivat koko ajan ja saatoin saada lihaskipuja ihan vaan kävelystä.

Pikkuhiljaa kroppa kuitenkin ”tottui” lepoon ja ikään kuin antautui sille, jolloin myös tuloksia alkoi näkymään, ja varsinkin tuntumaan. Fyssarin antamat lihasharjoitukset sujuivat paremmin ja takareiden repeämä alkoi hellittämään. Kun palasin treeneihin huomasin myös aika nopeasti, pienen alkusäikähdyksen jälkeen, että fiilis oli aivan eri kuin ennen. Lepo oli kieltämättä ollut tarpeen.

Kuukausi urheilematta

Kuukausi urheilematta

PSYYKKINEN PUOLI

Mitä tulee omaan fiilikseen, pärjäsin kuten kerroinkin jo, yllättävän hyvin. Päivässä oli yhtäkkiä monta tuntia ylimääräistä aikaa, jonka käytin alussa ystävieni tapaamiseen, kuvaamiseen ja blogin kirjoittamiseen. Mitä enemmän aikaa meni, sitä enemmän aloin kuitenkin arvostamaan sitä, että ei ollut mitään tekemistä. En enää buukannut treffejä tai kuvauskeikkoja kavereideni kanssa, vaan vietin illat kotona Netflixiä katsellen. Ja mitä parasta, en potenut minkäänlaista huonoa omatuntoa asiasta. Uskallan jopa sanoa, että nautin vähän tilanteesta. Ehkä juuri siksi, että tiesin sen vaan olevan tilapäinen.

Viimeinen kuukausi on kuitenkin opettanut minulle sen, että aina ei tarvitse olla jotain tehokasta tekemistä. Aina ei tarvitse täyttää jokaista tuntia päivässä jollakin aktiviteetilla. On ihan ok välillä vaan olla tekemättä yhtään mitään. Itse asiassa sanoisin, että se on peräti suositeltavaa, ellei jopa elintärkeätä sekä mielelle että keholle. Tämän olen todellakin oppinut kantapään kautta.


Collegepaita – Adidas (tästä)
Trikoot – Adidas (tästä)
Sneakersit – Superga (tästä)