Pääsiäinen tulee jotenkin joka vuosi vähän yllättäen ja sellaisena ihanana bonus vapaana, jota oli jo viime vuodesta ehtinyt unohtaa. Olen vuosien aikana viettänyt pääsiäistä miljoonalla eri tavalla, ulkomailla, tanssifestareilla, kotona tekemättä yhtään mitään tai landella perheen kanssa. Tästä vuodesta tuli pieni sekoitus kaikkea, miinus ulkomaanmatkaa. Pitkä lomaviikonloppu ei kuitenkaan alkanut niin kivasti kuin olin toivonut…

Heräsin perjantaiaamuna yksin. Oleg oli jo ehtinyt lähteä töihin ja vaikka tavallisesti saatan nauttia rauhallisesta aamusta yksin kotona, tänä aamuna yksin oleminen ei tuntunut yhtään miellyttävältä. Oli pitkäperjantai ja tarkoitus viettää aikaa kotona yhdessä perheen ja rakkaiden kanssa eikä olla puolet päivästä töissä. Mitä enemmän ajattelin asiaa, sitä enemmän suutuin ja olin jo ehtinyt laittaa ärsyyntyneen viestin Olegille, ennen kuin tajusin rauhoittua ja hyväksyä tilanteen niin kuin se oli. Tiesin, että Olegilla oli todella paljon töitä ja, että tämä muuten hiljainen päivä oli hänelle hyvä tilaisuus päästä suurimmasta työmäärästä eroon. Nopean pahoitteluviestin jälkeen päätin kanavoida ärsyyntyneisyyteni johonkin parempaan paikkaan, missä siitä olisi enemmän hyötyä.

Lopputulos oli täysin siivottu, kuurattu ja pesty kämppä, jonka jälkeen iloisin mielin aloin tuoda vähän pääsiäistä taloon. Kolmen tunnin siivousurakan aikana ärsyyntyneisyyteni oli ehtinyt kokonaan häviämään ja nautin lounaan puhdasta ja kaunista kotia ihastellen. Loput viikonlopusta sujuikin paljon mukavimmin mielin; uuden mahdollisen auton koeajo, tanssiryhmän esitys salsafestareilla, kansainvälisen superstaran Yanis Marshallin street-tunti sekä pääsiäisillallinen vanhempieni luona. Tänään tarkoituksena on olla tekemättä yhtään mitään. Suunnitelmissa on ainoastaan viettää aikaa yhdessä. Hyvää pääsiäistä!


Mekko- & Other Stories
Neule – Stradivarius
Bootsit – Bianco
Laukku – Chlóe
Aurinkolasit – Gucci

Pics: @ESSIESOPHIE