Nukutko hyvin? Eli toisin sanoin nukutko tarpeeksi monta tuntia ja tarpeeksi laadukasta unta? Moniko meistä pystyy käsi sydämellä sanoa, että nukkuu joka yö 7-8 tuntia, joista 6 on hyvänlaatuista unta, eli sellaista unta, joka ei katkeile ja, joka vaihtelee syvän unen ja REM-unen välillä? Veikkaan, että aika harva. On aikoja, jolloin olemme stressaantuneita, meillä on liian paljon asioita tehtävänä ja päivän tunnit eivät vaan mitenkään näytä riittävän. Näinä aikoina suurin osa meistä alkaa ensimmäisenä nipistämään aikaa mistäpähän muualta kuin siitä nukkumisesta. 7-8 tunnin yöunet vaihtuvat 5-6 tunnin nukkumiseen, jolloin on itse asiassa melkein mahdotonta saavuttaa sitä hyvänlaatuista unta. Mutta miksi sitten tämä hyvänlaatuinen uni on niin tärkeä? Ja miten Estée Lauder pystyy taikomaan sinulle lisätunteja nukkumiseen, juuri silloin kun sinä niitä eniten tarvitset?

Uni on itse asiassa se viimeinen asia, josta tulisi stressiaikoina karsia. Tästä aiheesta sain kuulla lisää viime perjantaina järjestetyssä Estée Lauderin uudistuneen Advanced Night Repair -seerumin lanseeraustilaisuudessa, jossa hyvinvoinnin lähettiläs Karita Tykkä puhui unen tärkeydestä mm. stressin hallintaan ja terveellisen ihon kuntoon. Riittävä ja laadukas uni nimittäin kohentaa stressiensietokykyä ja lieventää itse stressiä. Se myös lisää energiaa ja vastustuskykyä, parantaa keskittymiskykyä, vähentää tulehduksia, tasaa verensokeria, parantaa oppimiskykyä ja luovuutta ja, mikä on ainakin minulle todella tärkeätä, antaa elinvoimaisen, nuorekkaan ja uusiutuvan ihon. Iho uusiutuu jatkuvasti, mutta varsinkin nukkuessa kudosten uusiutuminen on erityisen tehokasta. Unen aikana elimistön luonnolliset prosessit pyrkivät edesauttamaan ihon palautumista ja korjaamaan päivän aikana aiheutunutta niin sanottua vahinkoa. Kauneusunet ovat siis enemmän kuin vaan sanontatapa ja kuten Karita sanoi, saattaa olla jopa kauniin ihon salaisuus.

Mutta, mikä sitten avuksi silloin, kun et millään ehdi suomaan itsellesi ne täydellisen pitkät yöunet? Estée Lauderilla on tähän onneksi vastaus, ja on itse asiassa ollut vuodesta 1982 alkaen. Heidän uudistunut Advanced Night Repair -seerumi maksimoi ihon luonnollisen yöllisen uudistumisen tehoa, eli sitä käyttäessä pystyt periaatteessa vähemmillä yöunilla saamaan aikaan saman vaikutuksen ihollesi, kun mitä saisit 7-8 tunnin unilla. Advanced Night Repair -seerumi häivyttää näkyviä ikääntymisen merkkejä, tekee ihosta pehmeämmän ja hehkuvan sekä kosteuttaa ihoa yön aikana. Kukapa ei haluaisi herätä aamuisin sileämmällä, hehkuvalla ja nuorekkaamman näköisellä iholla? Minä ainakin! Eli ei muuta kun seerumia naamaan ja kauniita unia kaikille..


Pics: Juuli Rönkä