Lomalla omassa kotikaupungissa? Kuulostaako hassulta? Kannattaa kuitenkin kokeilla ennen kuin sivutat ajatuksen. Olemme nimittäin ottaneet tavaksi aina välillä buukata yhden yön oleskelun jostain kivasta Helsingin hotellista ja nauttineet yhdessäolosta, illallisesta kaupungilla, kivasta hotellihuoneesta ja hyvästä hotelliaamiaisesta. Tämä on todella helppo tapa järjestää vähän luksusta ja lomafiilistä arkeen, varsinkin silloin kun tuntuu, että tarvitset vähän kahdenkeskeistä laatuaikaa rakkaasi kanssa. Viimeisiestä hotellikerrasta oli kuitenkin jo ehtinyt kulua melkein vuosi, joten kun saimme mahdollisuuden kokeilla Sokos Hotel Presidentin uusia juuriremontoituja hotellihuoneita, tartuimme heti tilaisuuteen.

Vuonna 2016 Sokos Hotel Presidentti aloitti mittavan peruskorjaustyön, jonka tarkoituksena on 2,5 vuoden aikana uudistaa kaikkien 494 hotellihuoneen lisäksi kerroskäytävät, aula- ja kokoustilat, auditorio sekä ruokaravintola. Mikä tekee uudistuksesta vielä upeamman on se, että konseptisuunnittelusta vastaa Ivana Helsingin oma Paola Suhonen. Korjaus tehdään vaiheittain ja urakan ensimmäiset tulokset ovat nyt hotellivieraiden suureksi iloksi valmiina kokeiltavana.

Paula Suhosen visio oli luoda ”tarinallinen ja tunnelmallinen hotelli, jossa suomalaisuus yhdistyy eksotiikkaan” ja tutustuttuamme hotellin uuteen ilmeeseen voimme todeta, että visio on todella hienosti toteutettu. Jokainen hotellin viisi huonekerrosta on suunniteltu eri Suomen luontoon ja satumaailmaan liittyvällä teemalla, joka lumoaa sinut heti käytävään astuttua. Iloitse kesäisistä tunnelmista juhannus-huoneessa, käperry lämpimien lakanoiden alle kodikkaassa talvimyrsky-huoneessa, nauti rauhallisuuden tunteesta kauniissa hiljaisuus-huoneessa, sukella eläinten maailmaan satumetsä-huoneessa tai koe värikäs ja iloinen fiilis Sisu-huoneessa.

Eri teemamaailman lisäksi jokaisesta hotellihuoneesta löytyy myös teemaan liittyviä hauskoja yksityiskohtia. Esimerkiksi talvimyrsky-huoneesta saatat löytää askillisen Vicks-pastillejä kun taas juhannus-huoneeseen astuttua sinua saattaa odottaa maljakko tuoreita kesäkukkia. Eläinteema on kuitenkin esillä kaikissa hotellihuoneissa, ja se näkyy erityisesti huoneiden isoissa käsintuftatuissa ryijyissä.

Vaikka jokainen huone on upea ja erikoinen, meidän molempien suosikiksi nousi kuitenkin Juhannus-huone, josta saimme myös nauttia vierailumme aikana. Rentouttavan vaahtokylvyn, hyvien yöunien ja ihanan sängyssä nautittavan aamupalan jälkeen olimme jo ehtineet unohtaa, että emme olleetkaan matkustaneet kotikaupunkia pidemmälle. Kesää ja lomafiilistä hehkuvassa huoneessa, pääsimme rentoutumaan aivan kuten lomallakin ja tuntui kuin olisimme vuorokauden ajan olleet jossain aivan omassa satumaailmassa.

 &


Kiitos Original Sokos Hotel Presidentti tästä ihanasta kokemuksesta!