Voisi luulla, että minä bloggaajana olen enemmän kuin iloinen siitä, että oma poikaystävä on valokuvaaja. Mikäpä parempi, kun blogin valokuvaaja asuu saman katon alla ja voi ottaa sinusta kuvia, milloin tahansa? Osittain asia on näin, mutta totuus ei kuitenkaan ehkä aina ole niin ruusuinen. Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet valokuvaajapoikaystävässä?

Hyvät puolet:

  • Aina ei tarvitse suunnitella kuvausaikatauluja niin tarkasti. Kuvaamme missä milloinkin kun satumme olemaan jossakin kivassa paikassa tai kivoissa vaatteissa.
  • On aina joku siellä vieressä, jolta voi kysyä apua tai mielipiteitä mitä tulee blogikuvien tai Instagram-kuvien ottamiseen ja editoimiseen.
  • Ikinä ei tarvitse perustella toiselle miksi istuu tuntikausia koneen ääressä editoimassa kuvia. Sitä paitsi hän istuu luultavasti siellä oman koneen ääressä tekemässä sitä samaa.
  • Häneltä voi oikeasti kysyä asumielipiteitä ja saada vastauksia, kun esim. miettii mitkä housut, kengät ym. sopisivat paremmin tiettyyn kuvaustilanteeseen.
  • Oman poikaystävän kanssa on helpompi rentoutua täysin kuvaustilanteissa ja luottaa sen toisen visioon, jolloin kuvista tulee paljon luonnollisempia ja onnistuneimpia.

Huonot puolet:

  • Olegin asiakkaiden kuvat menevät aina omieni kuvieni edelle, joten välillä saattaa joutua odottamaan valmiita kuvia haluttua kauemmin. Editoin mm. tästä syystä noin 50 {161006fbd22b67ae9a622d82812a46b504e5b94ae3fa9049c9fdf5f980798df6} kuvista itse.
  • Kun blogin valokuvaajana toimii oma poikaystävä, on välillä (tai usein) todella vaikeata pitää kuvaukset ”ammattimaisina”, varsinkin jos jompikumpi on väsynyt tai ärsyyntynyt. Kummallakaan ei silloin siinä kuvaustilanteessa näytä olevan mitään filtteriä mitä tulee sen toisen työn kommentoimiseen. Olegille ei kyllä ikinä tulisi mieleen sanoa kenellekään asiakkaalle, miten huonolta hänen poseeraukset näyttävät enkä minä ikinä haukkuisi jonkun toisen valokuvaajan kuvia paskoiksi, joten en tiedä miksi teemme näin toisillemme. Olemme onneksi ajan myötä oppineet pitämään tyhmät kommenttimme kurissa.
  • Valokuvaajan aikataulu ei todellakaan ole rajoittunut ainoastaan arkipäiviin tai klo 9 ja 17 väliin, vaan kuvaksia saattaa olla oikeasti ihan milloin vaan. Välillä jopa viikonloppuaamuisin, kun haluaisin hänen jäävän viereeni sänkyyn löhöilemään..
  • Kun olemme eri mieltä kuvauksista ja molemmat ovat sitä mieltä, että oma visio on se oikea.
  • Aina ei ole niin kivaa seisoa odottamassa Olegia puoli tuntia, kun hän yhtäkkiä saa inspiraatiota ja pysähtyy kuvaamaan kadulla olevia vesilätäköitä (kuvista tuli kyllä ihan mielettömiä, minun ärsyyntymistäni huolimatta). 😀


Takkipuku – Kappahl (lahjoitettu)
Toppi – Massimo Dutti
Korot – Rizzo